De Herentalse Liese Bergen gooit lijf en leden in de strijd als finaliste voor Plus + Models. Via facebook kan je haar nog drie dagen lang een zetje geven.

Liese Bergen had nooit gedacht dat haar fijne vleeswaren kans maakten op een prijs.

Liese Bergen: "Ik heb me laten overtuigen door een vriendin die model voor grote maten is en in de jury zit voor Plus Models (zo'n beetje de miss België voor dikke madammen). We komen elkaar vaak tegen en gaan meestal samen naar de frituur als we genoeg hebben van de sla, rauwe bloemkool en panlatten op recepties. Daar lachen we meestal heel hard. Ze heeft mij al vaak gevraagd, maar ik zie het niet zitten om mij zorgen te maken over haar, nagels en puisten. Dan vind ik cultuur net iets belangrijker."

Een andere vriendin (met een maatje meer) heeft een serieuze financiële tegenslag gehad. Ze zou graag nieuwe kleding hebben, maar de centen zijn er niet. Als ik win, ga ik met haar eens stevig shoppen. Dat heeft me over de streep getrokken om mijn lijf in de strijd te gooien.

Liese Bergen voert dan ook de nodige massale promotie via haar facebook.  Hieronder vind je haar link en werkwijze om op haar te stemmen:
-Zou je mij een groot plezier willen doen? Ik doe mee aan een wedstrijd voor dikke madammen. Als ik win, dan krijg ik 1000 euro aan kleding. Jij kunt mij helpen. Plaats deze link op je profiel: http://www.facebook.com/pages/Paprika/330343006307?sk=app_401755163198551. Vraag aan mensen om te stemmen. Dat doe je door op de link te klikken. Daarna kies je de knop 'Bekijk alle deelnemers'. Open pagina 15 of 16. De foto in het rode kleed voor de witte auto is van mij.'